IMPLANTATEN

Het kan voorkomen dat de kaken teveel geslonken zijn om een prothese adequaat vast te houden. In vroeger tijden was men dan veroordeeld tot plakmiddelen of moest je er maar het beste van zien te maken. Tegenwoordig kan met behulp van implantaten een kunstgebit verankerd worden. Een gewoon gebit kan echter altijd gemaakt worden, de keuze is aan u.

foto implantaat voor klikgebitImplantaten zijn titanium kunstwortels die in de kaak gebracht worden en daarin vastgroeien. Op het implantaat wordt een kliksysteem gezet dat het gebit vasthoudt, het wordt vaak het klikgebit genoemd. De prothese kan nu in- en uitgeklikt worden. De toepassing van implantaten is niet meer weg te denken uit de moderne tandprothetische praktijk.

Traject

Implantaten worden niet door de tandprotheticus ingebracht. Hij verwijst u hiervoor naar een implantoloog of kaakchirurg. Deze onderzoekt of het mogelijk is maar vraagt ook de kosten van de implantatie aan bij uw verzekeraar. Na de implantatie komt de patiënt weer bij de tandprotheticus voor het aanmeten van het gebit. Dankzij een samenwerkingsverband met een NVOI-implantoloog is ook het aanmeten en vervaardigen van kunstgebitten op implantaten een dagelijks routine geworden.